Autor: Dnevnik, 021

Novi Sad
14.01.2018.
17:57
Od početka primene Zakona o sprečavanju nasilja u porodici, odnosno od 1. juna 2017. godine, na području Novog Sada i Sremskih Karlovaca, izrečeno je 1.243 hitne mere za nasilje u porodici.
  • Jasmina

    15.01.2018 17:31
    Stop nasilju
    Pazite kada prijavljujete nasilje, da vam se ne desi da umesto nasilnika ne zaglavite u zatvor!Meni je zaprećeno ako prijavim jos jednom, idem u zatvor!!!
  • Jasmina

    15.01.2018 05:45
    Stop nasilju
    Nasilje ce te doživeti od strane socijalnih radnika,korumpiranih policajaca(cast izuzecima). Bolesnih komsija_alkoholicara(nasilnik takođe bolesni alkos). Predhodno navedeni se sluzi lažima, te zrtvu prikazuju kao nasilnika.Znaju da je nasilnik zreo za lečenje od zavisnosti alkoholizma,da je predhodno bio novčano kažnjavanje zbog raznih tuca, uništavanja društvene imovine na radnom mestu itd. Zataskavaju i stite nasilnika, te pokušavaju da od zrtvu naprave nasilnika. Čak, i kada je izrečena kazna, protiv nasilnika, to je toliko mala, da je smešno.
  • xxx

    15.01.2018 00:23
    hitne mere dovode do sve veceg i okrutnijeg nasilja.u problem treba dublje zaci i sagledati uzroke nasilje,pa onda reagovati.narodski receno...psihijatri su ludji od pacijenata.
  • @ Milica

    15.01.2018 00:21
    Komšinicu muž teroriše. Tuče je, tuče decu, svašta im govori, tera ih iz stana. Došla policija po njega, odveli ga kod sudije a ovaj ga rebnuo sa par godina robije. Dok je on bio na robiji mi smo komšinicu i decu pomagali koliko smo mogli. Redovno se družila sa svima nama, pričala koliko je srećna što je manijak u zatvoru pa mogu ona i deca slobodno da dišu. Prošlo tih par godina i manijak odslužio svoju kaznu. Neko vreme ga nigde nije biloa onda se samo pojavio. Vratio se ženi i deci a žena ga primila. Sada se drže za ruke, maze se i cvrkuću jedno drugome. Vole se. Toliko se vole da je ponovo trudna sa njim. Nešto se kao primirio pa više ne bije ženu i decu, ali zato teroriše ceo komšiluk. Na ulici nam preti, u hodniku nam preti. Preti nam na svakom koraku. Zašto? Pa zato što mu je ova njegova ispričala ko ju je pomagao dok je on bio na robiji. Dok nam se jadala i govirila sve najgore stvarimo njemu posle mu je ispričala šta smo mi njoj pričali o njemu. Sada mi živimo u strahu od tog manijaka. Sledeći put ću gledati samo i isključivo moja posla. Ako će posle onolike torture, straha i batina žena da se vrati manijaku i još da mu rađa treće dete, neka se sama posle bori sa njim kada ponovo poludi. A kada mi bude došla policija na vrata da se raspituje za tog manijaka ja ću da im kažem kako je lik zlatan, omiljen u komšiluku, svima pomaže i uljudno se svakome javi na ulici. Ženu koja se vrati mužu nasilniku treba zaključati u ludaru i baciti ključeve.
  • Realno

    14.01.2018 23:23
    Na nekoliko nacionalnih frekvencija 24 sata se uzivo emituje pljuvanje, pretnje, fizicki obracuni i niko ne odgovara. Sta mislite u sta ce da izraste ova "digitalna generacija"? Mozda je to nekome i cilj...
  • dva polja delanja

    14.01.2018 22:57
    samo sklonite rijalitije sa nacionalne frekvencije da ne obucavaju ljude nasilju i samovolji i otvorite mogucnost da vide nesto drugo. Kome trebaju vec ce ih naci kao sto ih nadje ispod mosta kad pozeli.
  • Milica

    14.01.2018 22:18
    @ stop nasilju
    Kada sam otvorila da procitam jedan jedini komentar imali ste dva minusa,a ni jedan plus.To samo govori da nikoga nije briga,da nema kolektivne niti licne svesti,da se nasilje podrzava.
    Zgranuta sam na sve ovo u vezi teksta i na Vas komentar koji je dobio dva minusa,a ni jedan plus.
    Mene samo zanima,zato i citam komentare,da se upoznam sa ljudima sta misle,a ovo je katastrofa ...da se podrzava nasilje!!!
    Ili nas neko debelo za*****a!!!
  • Stop nasilju

    14.01.2018 21:05
    Zastrašujuće!
    Nadam se da će se žrtve oporaviti i nastaviti svoje bolje živote a nasilnici da plate svoja nedela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna